Datanetværket

Til orientering kan oplyses, at Eniig arbejder på at få installeret fibertilslutning i alle tilmeldte lejligheder begyndende fra næste uge (13) og med færdiggørelse før 1. maj.


 

I ejendommen har beboerne mulighed for tilslutning til det interne datanetværk, som automatisk giver tilgang til Internettet.
 
Dataforbindelsen er for øjeblikket på Fiberkabel 250Mbit/250Mbit bit/s. En firewall på adressen står for uddeling af båndbredde så oplevelsen opleves balanceret og sikker.
 
I patch-skabet fordeles fra datastikket Gbit netværk på gedigne Cat5e kabler. Datastikket er typisk monteret i stuen på væggen imod badeværelset og til hver lejlighed er der trukket 2 stik op, hvor kun det ene (grønne) stik er tilsluttet. Det andet bruges i det tilfælde, at der er brug for en reserve og patches om af datanetværksansvarlige.
 
Hvis din PC / Mac ikke har forbindelse til externt internet, bør du tage kontakt til webmaster.

Priser

Ønskes tilmelding til netværket, skal administratoren kontaktes. Oprettelsesgebyret er 1.000 kr. , som er et engangsgebyr per lejlighed, der ikke kan refunderes. Prisen er 100 kr. pr. måned og betales over PBS og trækkes sammen med fællesudgifterne.

Ansvar

Den fysiske oprettelse til datanetværket sker af datanetværksansvarlig.

E-mails

Ønskes oprettelse af en gratis e-mail adresse på @beatesmindevej.dk skal webmaster kontaktes. Vi har kapacitet til en INBOX/ for alle tilsluttede med 1 Gb opbevaring - og skulle man ønske et alias såsom sendtilgmail (at) beatesmindevej.dk er der ubegrænset mulighed for mail-forwards. Opsætning mail - FAQ-side (topics: #Webmail, #Password ændring, #Opsætning af klient).

Opsætning

PC'ere såvel som MAC's på netværket forventes at være opsat med 'automatisk tildeling af IP addresse samt DNS server. Er din computer registreret - så er det alt du skal tænke på. I øvrigt er det den standard opsætning computere leveres med. Dog er der to ting som indledningsvist kan drille ved tilslutning af enheder.
 1. Hvis der er tale om en ny tilslutning af en router, så tilslut væggen til WAN for router. Forbindes til et af LAN stik kan det nedsætte oplevelsen for andre i blokken.
 2. To scenarios:
  • Enheder i lejlighed bruger blokkens DHCP for tildeling af IP addresse, dvs AOL switch eller kun én pc tilsluttet direkte væggen
   - Alle dine enheder skal registreres med den benyttede MAC (fysiske) adresse.
  • Kun din router som leverer DHCP til lejlighedens enheder er tilsluttet væggen
   - Din routers MAC (fysiske addresse) skal registreres for firewallen, én gang for alle
Kontakt derfor webmaster, hvis du tilslutter nyt PC udstyr til datanetværket!